Δωρεάν μεταφορικά από 49€ Πληρωμή και με  Klαrnα.
  >  Sustainable Υφάσματα

Sustainable Fabrics

Τα παιδιά ακόμα και σε μικρές ηλικίες επικοινωνούν με τον τρόπο τους τι τους αρέσει και τι όχι. Το δέρμα τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με αυτό και δεν τους αρέσει μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα όπως η κακή διάθεση και η ανησυχία. Είναι πολύ σημαντικό τα ρούχα που φοράνε να τα κάνουν χαρούμενα και να τους προσφέρουν ενέργεια. 

Στο Rainbow and Kites δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υφασμάτων μας τα οποία μπορούν να είναι φιλικά τόσο προς το παιδί όσο και προς το περιβάλλον. 

Οργανικό Βαμβάκι

Πολύ νέοι γονείς πιστεύουν πως το οργανικό βαμβάκι δεν είναι τίποτα παραπάνω απο το απλό βαμβάκι. Κι όμως το οργανικό βαμβάκι έχει κάποια χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν με θετικό πρόσημο απο το απλό βαμβάκι!

  • Είναι ένα ύφασμα που βασίζεται στη βιωσιμότητα.(sustainability) Στοχεύει δηλαδή τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον στο παρόν και στο μέλλον.
  • Παράγεται απο το ίδιο φυτό όπως και το απλό βαμβάκι ωστόσο δεν επιδέχεται χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων, τεχνητών λιπασμάτων ή άλλων τοξικών χημικών ουσιών.
  • Είναι eco-friedly
  • Εϊναι μαλακό και αναπνέει
  • Αποτελεί την  ασφαλέστερη λύση για την αποφυγή αλλεργίας, εκζέματος, δερματίτιδας και γενικότερα ευαίσθητου δέρματος στις χημικές ύλες

Tencel Modal

Είναι μια βιώσιμη παραγόμενη φυτική ίνα που συχνά συλλέγεται από το ξύλο των ευκαλύπτων και κατασκευάζεται με τη χρήση καινοτόμων επιστημών και φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας. Αυτό το ύφασμα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή χαρτιού!

Το Tencel modal είναι ένα πράσινο ύφασμα που είναι κατασκευασμένο από ανανεώσιμους πόρους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται επιβλαβείς χημικές ουσίες κατά την επεξεργασία του. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν απελευθερώνονται τοξικά υποπροϊόντα στο περιβάλλον!

Ένα τόσο φιλικό ύφασμα προς το περιβάλλον πόσα θετικά χαρακτηριστικά μπορεί να έχει για τα βρέφη και τα παιδιά;

  • Είναι πολύ μαλακό και ελαφρύ.
  • Είναι ένα ύφασμα που βασίζεται στη βιωσιμότητα.(sustainability) Στοχεύει δηλαδή τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον στο παρόν και στο μέλλον.
  • Αποτελεί ιδανική επιλογή για υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το ύφασμα αναπνέει και αποτρέπει την υγρασία αλλά και τον ιδρώτα απο το δέρμα του παιδιού.
  • Έχει μεγάλη ελαστικότητα βοηθώντας το παιδί να κινείται άνετα με τα ρούχα του και επαναφέρεται γρήγορα στην αρχική του κατάσταση μετά απο ένα έντονο παιχνίδι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για παιδικά ρούχα, επειδή σημαίνει ότι ταιριάζουν στα παιδιά, ακόμα και καθώς μεγαλώνουν!
  • Το ύφασμα modal ενισχύεται περαιτέρω με αντιμικροβιακές ιδιότητες για να παρέχει άνεση χωρίς οσμές.

Η ομάδα του Rainbow and Kites

X